Jeroen Mulder – Rotterdam

Jeroen Mulder

Hi Ik ben Jeroen Mulder en toen ik een paar jaar geleden voor het eerst in aanraking kwam met ABC – NLP, onderwezen door de ontdekker, Joost van der Leij wist ik bijna direct dat ik mijn pad in het leven gevonden had.

En geloof mij ik was niet zo’n type die dagelijks bezig was met Hmmm wat is mijn pad in het leven of iets dergelijks. Nee, integendeel daar was ik totaal niet mee bezig. Ik leefde een behoorlijk relax van de inkomsten van mijn financieel adviesbedrijf en ik was denk ik de allereerste fulltime thuiswerker van Nederland. Het kostte mij amper energie om de werkzaamheden voor mijn bedrijf te doen en mijn cliënten genoten van mijn service- en doelgerichte manier van werken. Ik had in mijn ogen een relaxt leven en was in de veronderstelling dat ik weinig stress in mijn leven had.

Ik wist toentertijd nog niets van het Neurogram en ABC – NLP, want wat blijkt nu, ik heb een #7 Type Levensgenieters brein en wanneer je aan iemand met zo’n type brein vraagt :

Joh, Heb je weleens problemen?

Weet je hoe een #7 Type 7 Levensgenieter dan zeer waarschijnlijk gaat reageren ? ……

Problemen?! Ik nee, hahaha Nee joh ik heb helemaal geen problemen!?

Dus ja ik dacht dat ik ook niet echt kende, maar zodra je een #7 Type Levensgenieter vraagt of er weleens iets saai was in je leven, dan herkend hij of zij dat saaie wel.

“Saai” is voor een type 7 Levensgenieter dus een soort codewoord voor stress 🙂

En natuurlijk nu achteraf bezien had ik zeker wel eens stress. En als ik dan een keer stress had dan kwam dat er meestal niet zo fraai uit. Heel chagrijnig en soms woedend met de overgenomen gedragspatronen van de #1 Type Perfectionist, waardoor er ineens heel veel moest.

Die momenten kende ik dus wel ja en dus moest ik erkennen dat ik ook problemen kende in mijn leven, helaas.

Eén van mijn grootste problemen in mijn leven ontstond toen ik een hele goede boezemvriend van school verloor aan de vreselijke gevolgen van alvleesklierkanker.

De dood zo dichtbij en onverwachts meemaken van iemand die je bijna heel je leven al kende veranderde mijn leven op zo’n manier. Door het grote verdriet en het gemis ging ik zoeken naar antwoorden. Dat bleek achteraf een zoektocht te zijn in de wereld van persoonlijke groei en ontwikkeling. Ik heb van alles gedaan en geprobeerd want je komt vaak uit bij figuren die denken de waarheid te kennen. Maar 1 van de belangrijkste dingen die je leert in de ABC- NLP practitioner is dat de waarheid geenszins bestaat en er alleen maar waarschijnlijkheid is. Althans de waarheid bestaat alleen in de formele logica en wiskunde. Dus na een aantal middelmatige en weinig effectieve, maar helaas ook hele slechte cursussen en coaches kwam ik uiteindelijk bij Joost van der Leij van TIOUW B.V. in de ABC – NLP Coach opleiding terecht.

Wat ik daar allemaal geleerd en ervaren heb is voor mij van onschatbare waarde geweest. De ABC – NLP technieken, de kennis van het Neurogram, Cybernetics en natuurlijk ook Organisational Behaviour Management.( het ABC gedeelte van ABC – NLP ).

En dit ook nog eens allemaal wetenschappelijk onderbouwd, dus voor mij kwam met ABC – NLP alles samen in een vorm van bijzondere ervaringen en tegelijkertijd met beide benen op de grond blijven staan.

Het mooie is dat je ABC – Coaching pas echt goed leert door het veel in de praktijk toe te passen. Het delen van je kennis en kunde om vervolgens daar zelf weer beter van te worden, dat is wat mij de aspiratie heeft gegeven om mijn financieel advies bedrijf te verkopen en mijn Coaching en ~Training bedrijf Beter Weten te starten en dagelijks ABC – NLP bezig te zijn. Beter Weten Coaching & Training is ontstaan om jou in staat te stellen de ABC – NLP technieken te leren, te zorgen dat je deze dagelijks toepast en daardoor een beter en gelukkiger leven hebt. Vooral als je merkt dat je structureel vastloopt en bijvoorbeeld last hebt van depressie, burn-out if iets anders naars.

Inmiddels heb ik al vele mensen met succes gecoached en ik merk steeds dat mijn agenda steeds voller en drukker wordt. Gelukkig weet ik heel goed mijn tijd in te delen en heb ik om de kwaliteit van coaching naar een nog hoger plan te brengen mijn dochter betrokken bij de groei van mijn nieuwe bedrijf Beter Weten Coaching & Training. Samen helpen we je op een hele bijzondere en unieke wijze met de meest wetenschappelijke onderbouwde methode van coaching zodat je snel weer verder kan.

En voordat je gaat roepen : Ja daar heb je weer zo’n figuur bij wie iets goed gewerkt heeft en nu als ware gelovige dit gaat verkondigen. Maar blijf rustig en kalm want ik ben het roerend met je eens. Er zijn al te veel van dat soort coaches in Nederland, geloof mij ik heb er paar ontmoet in de tussentijd en ik werd er ook niet vrolijk van.

In tegenstelling tot de rest van coachend Nederland werken we voor jou op basis van No Cure No Pay, want ik zou mijn ogen uit mijn kop schamen als mijn coaching jou niets opgeleverd heeft, maar ik je wel een factuur stuur. Nee, dat is niet hoe wij werken, dus let daar goed op voordat je met een coach aan de slag gaat.

Gelukkig bijkt uit de praktijk dat in meer dan 81 procent van de gevallen ABC – NLP werkt. Het feit dat wij jou coaching kunnen aanbieden op basis van No Cure No Pay betekent dus dat een grote meerderheid van de mensen die door mij gecoacht zijn met veel plezier mijn tarief betalen. Dit komt omdat ABC – NLP beschikt over de meest wetenschappelijke en de meest geavanceerde en moderne ABC – NLP Technieken en hypnose.

Maar dat ervaar je natuurlijk alleen wanneer je begint te overwegen om een ABC-NLP coach sessie te doen want dan merk je dat je leven snel gaat veranderen. Dus meld je aan via het aanvraagformulier, want dan leer je snel en effectief hoe je meer grip krijgt op je emoties, beter beslissingen leert maken en je doelen haalt. En hoe eerder jij je aanmeldt hoe drukker ik het krijg hoe beter ik wordt en des te meer ik voor jou en anderen kan betekenen.

Tot nu toe heb ik allerlei mensen geholpen en met succes laten stoppen met roken, mensen verholpen van (menstuatie)pijn, van depressies afgehaald, burn-outs verholpen en andere dingen waar mensen regelmatig angstig, boos of verdrietig over zijn geweest.

Wanneer je je nu aanmeldt organiseer ik altijd eerst een gratis en geheel vrijblijvend verkennend gesprek. In dit gesprek kan ik al je vragen beantwoorden en kijken of je verwachtingen in de ABC – NLP Coaching kunnen worden waargemaakt. Dus wanneer je overweegt om een coaching te gaan doen, spreek dan eerst met mij af, zodat je een goede en weloverwogen keuze kan maken.

Zodra je dit nummer 06 – 345 24 669 in je mobiel zet kan je mij altijd bereiken, dus bel mij wanneer je nu verandering wilt in je leven, want dan kunnen we snel aan de slag.

Oh ja, weet je wat ik je nog bijna vergeet te vertellen is hoe ik het overlijden van mijn beste maatje verwerkt heb. En ik hoor je denken, hmm zeker de ABC – NLP technieken waardoor hij controle over zijn emoties kreeg, betere beslissingen leerde maken en meer zijn doelen haalde in zijn leven.

Klopt, je hebt helemaal gelijk, kortom leer ook hoe je dat doet en pas dat iedere toe want dan ervaar je ook een beter, mooier en fijner leven.

Ps Wanneer je kiest voor ABC – NLP coaching help je mee met het empirisch onderzoek en de wetenschappelijke onderbouwing dat ABC – NLP beter werkt dan reguliere NLP en dat is precies wat Ik met Beter Weten Coaching & Training wil aantonen.

Tot gauw

Jeroen Mulder

ABC – NLP Coach

Hoe doe je Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) correct volgens de nieuwste versie?

Met de publicatie van Het ABC-NLP Handboek is het voor iedereen heel gemakkelijk om precies te weten hoe je correct aan NLP doet. Want helaas wordt er bij de meeste NLP opleidingen erg slechte NLP onderwezen zoals hier uitgebreid is gedocumenteerd. Om die reden voeren we een twee sporen beleid om het NLP onderwijs in Nederland naar een hoger niveau te krikken. Aan de negatieve kant, laten we zien wat er allemaal fout gaat bij NLP opleidingen elders, maar aan de andere kant laten we hier precies zien hoe het wel moet. Het enige dat nog in de weg kan staan, is dat de prijs van 55 euro voor Het ABC-NLP Handboek niet voor iedereen is weggelegd. Het is een heel dik handboek in een prachtige uitgave en de 55 euro meer dan waard. Tegelijkertijd zijn het ook moeilijke tijden en daar hebben we alle begrip voor.

Om het voor iedereen toch mogelijk te maken om heel laagdrempelig te ontdekken hoe je wel correct aan NLP kan doen, is er de goedkope uitgave van Breintraining: handboek voor moderne NLP voor 10 euro. Breintraining stamt uit 2007 en was voor de publicatie van Het ABC-NLP Handboek het beste Nederlandse NLP boek. Het ABC-NLP Handboek is veel gedetailleerder en uitgebreider. Tegelijkertijd blijft gelden dat Breintraining ook zeer de moeite waard is.

Om het nog laagdrempeliger en aantrekkelijker te maken geven we je ook nog een 6.50 euro korting (65%) wanneer je op onze mailing list komt. Een keer per week sturen we een inhoudelijk waardevolle mail rond naar meer dan 36.000 mensen. Wanneer jij je voor die mailing list aanmeldt via het onderstaande formulier, dan krijg je meteen een van de hoofdstukken uit Breintraining gratis opgestuurd en ontvang je de kortingsbon voor 6,50 zodat je het eBook van Breintraining voor 3.50 euro krijgt in plaats van 10 euro. En als bonus krijg je nog een tweede kortingsbon zodat je het eBook Klein Boekje Hoop (over alle wonderen die je mag verwachten wanneer je met NLP aan de slag gaat) voor 1.75 euro krijgt in plaats van 5 euro.

Je inschrijven voor deze mailing list is 100% veilig want wij hebben net zo’n hekel aan spam als jij en je kan je direct weer uitschrijven als je dat zou willen. Kortom, ontdek hoe NLP echt werkt en vul het onderstaande formulier meteen in. Onder het formulier staan de video opnames van de online ABC-NLP Practitioner. Daarmee kun je geheel gratis ontdekken hoe ABC-NLP werkt.

Met dit formulier vraag je het gratis hoofdstuk uit Breintraining: handboek voor moderne NLP op. Daarnaast ontvang je twee kortingsbonnen voor eBooks.

We respect your email privacy

Wat is ABC-NLP?

Hoe werkt de zwart/wit terugspoeltechniek?

Hoe gebruik je NLP om te stoppen met piekeren?

Hoe gebruik je NLP om een beter zelfbeeld te krijgen?

Wat er allemaal fout gaat bij NLP opleidingen elders

Met de publicatie van Het ABC-NLP Handboek is het voor iedere NLP trainer makkelijk gemaakt om precies te weten hoe alle kernonderdelen van NLP onderwezen dienen te worden. Licensed NLP Master Trainer & VU-university certified OBM trainer/coach Joost van der Leij heeft het complete overzicht van alle kernonderdelen van NLP tot in het kleinste detail in Het ABC-NLP Handboek beschreven. Nu dit voor elke NLP trainer allemaal zo laagdrempelig beschikbaar is, zijn we een campagne begonnen om het niveau van het NLP onderwijs in Nederland omhoog te krikken. Deze campagne heeft twee stromen, een positieve stroom en een negatieve stroom.

 1. De positieve aanpak: heel laagdrempelige toegang voor NLP Practitioners en NLP Master Practitioners over hoe de kernonderdelen van NLP wel behoren te gaan. Uiteraard hebben alle NLP Practitioners en NLP Master Practitioners totaal geen schuld dat zij slecht zijn onderwezen. Om die reden hebben we tal van laagdrempelige initiatieven, zoals bijvoorbeeld NLP nascholing of bijna gratis toegang tot Breintraining, het vorige boek over NLP van Joost van der Leij
 2. De negatieve aanpak: Een overzicht van de fouten die worden gemaakt bij NLP opleidingen elders. Deze pagina is dit overzicht. De positieve aanpak heeft een andere pagina.

Wanneer je, zoals NLP Master Trainer Joost van der Leij, kritiek uit op andere NLP trainers is de eerste vraag steevast: wie ben jij om ons te vertellen hoe de kernonderdelen van NLP onderwezen behoren te worden? Er zijn hier drie antwoorden op:

 1. Niet Joost van der Leij, maar NLP zelf stelt hoe NLP dient te worden gedaan. Weliswaar kan je al het menselijk gedrag omzetten naar NLP strategieën, maar dat betekent geenszins dat je alles maar als NLP kan beschouwen. NLP heeft namelijk een heldere procedure om specifiek menselijk gedrag met behulp van het metamodel om te zetten in een NLP strategie. Die procedure bepaalt hoe NLP gedaan dient te worden en niet Joost van der Leij.
 2. Er is helemaal geen discussie over de kernonderdelen van NLP. Elke NLP trainer is het met Joost van der Leij eens dat de NLP kernonderdelen op deze manier onderwezen dienen te worden. Elke NLP trainer die de NLP nascholing doet, kan geen enkele fout vinden in het werk van Joost van der Leij. Het ABC-NLP Handboek is voor iedereen vrij toegankelijk. Als er fouten in zouden staan, zou het een koud kunstje zijn om Joost van der Leij op die fouten te wijzen. De werkelijkheid is dat elke NLP trainer zodra hij of zij snapt wat hij of zij fout heeft onderwezen, zijn of haar fouten inziet en blij is eindelijk te snappen hoe NLP welk in elkaar zit.
 3. Tenslotte is Joost van der Leij een van de weinig Licensed NLP Master Trainers ter wereld. Hij is in Amsterdam door Richard Bandler, de bedenker van NLP, persoonlijk tot NLP Master Trainer gecertificeerd. Hij is de enige Nederlandse NLP trainer die persoonlijk in een van de boeken van Richard Bandler wordt bedankt voor bewezen diensten. Daarnaast is Joost van der Leij de enige NLP Trainer die NLP op echte universiteiten mag onderwijzen zoals de Vrije Universiteit en de Erasmusuniversiteit. Kortom, als iemand er iets over mag zeggen, is het Joost van der Leij.

Hier onder volgt een overzicht van alles wat er verkeerd wordt onderwezen. Deze opnames zijn de live streams van Joost van der Leij op Twitch. Je kan gratis hieraan meedoen door hem op Twitch te volgen. Ook kun je onderwerpen aandragen om geanalyseerd te krijgen.

Wanneer je de onderstaande video’s hebt bekeken dan kan het niet anders dan dat je tot de conclusie komt dat er inderdaad veel mis is met hoe NLP wordt onderwezen in Nederland. Hopelijk deel je dan de wens om het Nederlandse NLP wereldje op te schonen, want het is tijd voor een grote schoonmaak. Mocht je die mening delen, stuur dan deze webpagina naar elke NLP Practitioner en elke NLP Master Practitioner die je kent!

Hoe de NLP basisvooronderstellingen verkeerd worden uitgelegd:

Hoe het hart van NLP oftewel het TOTE model verkeerd wordt onderwezen:

Wat is er mis met NLP modelleren en wat is een verkeerd gebruik van NLP strategieën:

Wat gaat er mis bij het onderwijzen van het NLP metamodel:

Verkeerd gebruik van het Miltonmodel:

Wat er mis gaat met het onderwijs van metaprogramma’s:

Wat is er mis met Robert Dilts zijn Logische Niveaus:

Wat is er mis met “werken met delen” oftewel Six Step Reframing?

#64 PIJN LIJDEN (hypnotische meditatie)

Regen laat de bladen van de boom vallen. Tranen bevlekken de aarde. Men kan slechts schuilen en wachten tot het weer opklaart. (Dit is de oorspronkelijke Taoïstisch spreuk / gedicht die de inspiratiebron is voor deze hypnotische meditatie.)Westerse mensen hebben afgeleerd om pijn te lijden. Zij kunnen geen korte termijn pijn meer aan en zijn om die reden bereid het risico te nemen op onvermijdelijke extreme pijn in de toekomst. Dus het is zaak om weer te leren pijn te lijden. Maar dan wel het liefst zonder dat je je emotioneel daarbij slecht voelt. Dat klinkt tegenstrijdig, maar is in ons brein mogelijk omdat je je brein kan trainen om je goed te blijven voelen met het deel van je brein dat gevoelens produceert terwijl je feitelijk pijn lijdt. Deze hypnotische meditatie programmeert je onbewustzijn om precies dat voor elkaar te krijgen.

In deze hypnotische meditatie wordt verwezen naar de ABC-NLP basistechnieken.

Ook wordt er verwezen naar de ABC-NLP goede beslissingentechniek.

Voel je vrij om deze hypnotische meditaties in willekeurige volgorde te beluisteren.

Deze aflevering over pijn lijden is heel goed te beluisteren zonder de voorgeschiedenis van aflevering #1 tot en met #63. Tegelijkertijd geldt dat er een logische opbouw in zit wanneer je bij de eerste hypnotische meditatie van de podcast Invloed Vergroten begint. Voor de meeste mensen is beginnen met aflevering #1 INITIATIE van seizoen #3 de beste keuze. Graag zie ik in de rating terug wat je van deze hypnotische meditatie vindt!

Je ongekende vermogens

Tony Robbins zijn eerste en beste boek heet “Je ongekende vermogens”. Dit boek gaat over NLP en het idee van Tony Robbins is dat NLP je ongekende vermogen oplevert, oftewel dat je na een NLP opleiding dingen kan die je daarvoor dacht nooit te zullen kunnen. Toch levert NLP alleen maar de basis voor je ongekende vermogens. Volgens de TAO hadden de TAO wijzen van vroeger magische krachten. Die krachten zouden in de loop van de geschiedenis verloren zijn gegaan. Mijn visie is dat de meest elementaire magische krachten overeenkomen met de ongekende vermogens van Tony Robbins, maar dat de TAO veel verder gaat. 

Eén manier om verder te gaan is door NLP met het ABC-model te combineren zoals ik met ABC-NLP doe. Het ABC-model is verreweg de beste manier om mensen positief te beïnvloeden. Vandaar dat ik NLP altijd combineer met het ABC-model. Toch denk ik dat de TAO nog verder gaat. Dat besef kwam dubbel en dwars bij mij binnen tijdens het maken van de 365 hypnotische meditaties. Na de eerste honderd kreeg ik pas door, dat ik eigenlijk alle ongekende vermogen van de oude TAO wijzen aan het verwoorden was. Dat heb ik nu expliciet gemaakt door voor elke hypnotische meditatie expliciet te beschrijven welke ongekende vermogen erbij hoort. Helemaal onderaan de pagina is een podcast speler met alle hypnotische meditaties. Overal waar je naar podcasts kan luisteren, kun je ze vinden. Je hoeft alleen op “Invloed Vergroten” of “Joost van der Leij” te zoeken. Het gaat dan om seizoen #3.

Hier is de hele lijst:

 1. Je ongekende vermogen van bewust voor jezelf en je eigen zelfontwikkeling te kiezen.
 2. Je ongekende vermogen om het verleden te neutraliseren.
 3. Je ongekende vermogen om het onderscheid te maken tussen welk gedrag aangeleerd is en welk gedrag ingebakken zit.
 4. Je ongekende vermogen om je los te maken van de hypnotische beïnvloeding van andere mensen.
 5. Je ongekende vermogen om je los te maken van je vroegere conditionering.
 6. Je ongekende vermogen om te leren vertrouwen op je eigen onbewustzijn.
 7. Je ongekende vermogen om voor aspiratie in plaats van inspiratie te gaan.
 8. Je ongekende vermogen om hartstocht op te roepen wanneer je dat maar nodig hebt.
 9. Je ongekende vermogen om ongekende vermogens naar boven te laten komen.
 10. Je ongekende vermogen om negativiteit op een positieve manier te gebruiken.
 11. Je ongekende vermogen om te werken op een manier die wordt gewaardeerd en voldoening geeft.
 12. Je ongekende vermogen om de voordelen van positiviteit binnen te halen.
 13. Je ongekende vermogen om goed met rampspoed om te gaan.
 14. Je ongekende vermogen om te leren beter om te gaan met moeilijke omstandigheden.
 15. Je ongekende vermogen om met kleine stapjes je gedrag meer in lijn te krijgen met hoe je je wil gedragen.
 16. Je ongekende vermogen om je eigen energie te beschermen.
 17. Je ongekende vermogen om meer kansen te krijgen ten te zien.
 18. Je ongekende vermogen om jezelf en anderen te beïnvloeden met behulp van consequenties.
 19. Je ongekende vermogen om het verschil te zien tussen normaal bijzondere mensen en bijzonder bijzondere mensen.
 20. Je ongekende vermogen om de juiste mensen te bevrienden.
 21. Je ongekende vermogen om claims over kwantummechanica op de juiste manier in te schatten.
 22. Je ongekende vermogen om meer creatieve ideeën te krijgen en te realiseren.
 23. Je ongekende vermogen om jezelf te beschermen tegen oplichters.
 24. Je ongekende vermogen om te kunnen leren wat je wil leren.
 25. Je ongekende vermogen om alles als subjectief te kunnen zien zonder de hunkeren naar objectiviteit.
 26. Je ongekende vermogen om lange termijn consequenties die volgen op je gedrag meer gewicht te geven dan korte termijn consequenties.
 27. Je ongekende vermogen om te kunnen lachen waar en wanneer je maar wil.
 28. Je ongekende vermogen om je als buitenbeentje je staande te houden in een maatschappij die voor middelmatigheid gaat.
 29. Je ongekende vermogen om respect te verdienen en alleen respect te geven aan hen die het ook zelf hebben verdiend.
 30. Je ongekende vermogen om goed te kunnen feesten.
 31. Je ongekende vermogen om toch verantwoordelijkheid te nemen zonder dat je verantwoordelijkheid hebt.
 32. Je ongekende vermogen om bagage van vroeger los te laten en te vergeten.
 33. Je ongekende vermogen om goed om te gaan met seks.
 34. Je ongekende vermogen om meer aandacht te hebben voor de vorm dan de inhoud.
 35. Je ongekende vermogen om oprecht te zijn.
 36. Je ongekende vermogen om jezelf te kunnen verdedigen tegen misbaksels.
 37. Je ongekende vermogen om kansen en mogelijkheid aan te grijpen.
 38. Je ongekende vermogen om gebruik te maken van wat het leven je geeft.
 39. Je ongekende vermogen om de toekomst te voorzien.
 40. Je ongekende vermogen om twist te kunnen gebruiken in jouw voordeel.
 41. Je ongekende vermogen om je aan te kunnen passen aan veranderende omstandigheden.
 42. Je ongekende vermogen om zorgen te stoppen en te veranderen in een toekomstvisie die vertrouwen geeft.
 43. Je ongekende vermogen om je bewustzijn en onbewustzijn op één lijn te krijgen zodat je gehele systeem de goede kant op gaat.
 44. Je ongekende vermogen om altijd meerdere oplossingen te vinden voor bestaande problemen.
 45. Je ongekende vermogen om je ware pad te vinden en te bewandelen.
 46. Je ongekende vermogen om vol te houden.
 47. Je ongekende vermogen je flexibel te gedragen.
 48. Je ongekende vermogen om je voornamelijk op een krachtige manier je goed te voelen.
 49. Je ongekende vermogen om groepen mensen te kunnen organiseren.
 50. Je ongekende vermogen om de bittere realiteit van de dood onder ogen te kunnen zien.
 51. Je ongekende vermogen om informatie van desinformatie te kunnen onderscheiden.
 52. Je ongekende vermogen om zo efficient als mogelijk met je eigen tijd om te gaan.
 53. Je ongekende vermogen om wat je waarneemt nooit als objectief te zien maar altijd als subjectief.
 54. Je ongekende vermogen om zonder waarheid te kunnen leven.
 55. Je ongekende vermogen om je onconventioneel te kunnen gedragen.
 56. Je ongekende vermogen om zowel goed te functioneren in balans als met een disbalans.
 57. Je ongekende vermogen om de hoeveelheid tegenslag die je in je leven krijgt sterk te verminderen.
 58. Je ongekende vermogen om complexe zaken uit elkaar te kunnen halen, de details te veranderen en om daarna alles op een betere manier weer in elkaar te zetten.
 59. Je ongekende vermogen om te kunnen zwijgen wanneer dat nodig is.
 60. Je ongekende vermogen om je ware wil te ontdekken en te volgen.
 61. Je ongekende vermogen om altijd meer mogelijkheden te creëren en te zien wanneer dat nodig is.
 62. Je ongekende vermogen om jezelf als onuitputtelijke bron voor energie te gebruiken.
 63. Je ongekende vermogen om goed om te gaan met celibatair leven.
 64. Je ongekende vermogen om pijn te kunnen lijden.
 65. Je ongekende vermogen om zaken, mensen en verhalen goed te kunnen interpreteren.
 66. Je ongekende vermogen om te kunnen leven zonder steeds een verklaring nodig te hebben.
 67. Je ongekende vermogen om mee te liften met de flow van de geschiedenis.
 68. Je ongekende vermogen om mentale bergen te kunnen beklimmen.
 69. Je ongekende vermogen om met loops je communicatie effectiever te maken.
 70. Je ongekende vermogen om je eigen fort te bouwen, beveiligen en te gebruiken.
 71. Je ongekende vermogen om meer gebruik te maken van je creativiteit.
 72. Je ongekende vermogen om de juiste leraar, trainer of coach te vinden.
 73. Je ongekende vermogen om op een gezonde manier onafhankelijk te kunnen opereren.
 74. Je ongekende vermogen om een onderscheid te maken tussen entertainment en zelfontwikkeling.
 75. Je ongekende vermogen om zowel de binnen- als de buitenwereld te exploreren.
 76. Je ongekende vermogen om in volle omvang ja tegen het leven te zeggen.
 77. Je ongekende vermogen om zowel de binnen- als de buitenwereld te exploiteren.
 78. Je ongekende vermogen van het altijd doen van je hoofddeugd in plaats van je hoofdzonde
 79. Je ongekende vermogen om je af te sluiten voor negatieve suggesties en open te staan voor positieve suggesties.
 80. Je ongekende vermogen om karma voor jou te laten werken.
 81. Je ongekende vermogen om angst te gebruiken als meetinstrument hoe goed je eigen zelfontwikkeling verloopt.
 82. Je ongekende vermogen om te genieten van het leven.
 83. Je ongekende vermogen om te werken en denken in tegenstellingen.
 84. Je ongekende vermogen om overal een meester in te worden door feedback loops te gebruiken.
 85. Je ongekende vermogen om goed om te gaan met afscheid, scheiden of verlies.
 86. Je ongekende vermogen om je slim te gedragen in plaats van als een intellectuele idioot.
 87. Je ongekende vermogen om de traditie je eigen te maken.
 88. Je ongekende vermogen van verbeeldingskracht.
 89. Je ongekende vermogen om alles wat je leert, ervaart en hoort op een goede manier te integreren.
 90. Je ongekende vermogen om confirmation bias in jezelf en bij andere mensen te herkennen en te vermijden.
 91. Je ongekende vermogen om jezelf toestemming te geven om op verlof te gaan.
 92. Je ongekende vermogen om je leven mooi te maken.
 93. Je ongekende vermogen om waarde toe te voegen aan het leven.
 94. Je ongekende vermogen om je ergens in vast te bijten.
 95. Je ongekende vermogen om jezelf te vertrouwen met nederigheid van binnen en arrogantie van buiten.
 96. Je ongekende vermogen om te oefenen, oefenen en nog eens te oefenen.
 97. Je ongekende vermogen om te zien dat alles lichamelijk is.
 98. Je ongekende vermogen om je subjectieve tijdsbeleving te kunnen beïnvloeden zodat tijd langzaam gaat wanneer het leven leuk is en tijd snel gaat als het leven saai is.
 99. Je ongekende vermogen om op te passen met alles wat nieuw is.
 100. Je ongekende vermogen om meer te nemen zodat je meer kan geven.
 101. Je ongekende vermogen om ankers te kunnen gebruiken.
 102. Je ongekende vermogen om een dertigjarenplan te kunnen maken.
 103. Je ongekende vermogen om je ergens uitermate goed te kunnen concentreren.
 104. Je ongekende vermogen om laag intense, minimale signalen met je bewustzijn op te pikken.
 105. Je ongekende vermogen om met omgekeerde dualiteit om te kunnen gaan.
 106. Je ongekende vermogen om subtiel je ongekende vermogens te gebruiken.
 107. Je ongekende vermogen om je empatisch te gedragen zonder dat je last krijgt van compassievermoeidheid.
 108. Je ongekende vermogen om zorgeloos te leven.
 109. Je ongekende vermogen om je te kunnen ontspannen.
 110. Je ongekende vermogen om te kunnen denken in termen van waarschijnlijkheid in plaats van waarheid.
 111. Je ongekende vermogen om te gaan voor “goed genoeg is goed genoeg” in plaats van altijd maar meer, meer, meer.
 112. Je ongekende vermogen om iemand van wie je wil leren volledig in je op te nemen zodat je zijn of haar positieve vaardigheden overneemt.
 113. Je ongekende vermogen om een onderscheid te maken tussen de ene ware geheime leer en slappe aftreksels die alleen maar zijn bedoeld om de ene ware geheime leer te verhullen.
 114. Je ongekende vermogen om je ambities in toom te houden ten faveure van je aspiratie.
 115. Je ongekende vermogen om niets te accepteren en toch je goed te voelen in moeilijke omstandigheden.
 116. Je ongekende vermogen om niets te geloven en nergens van overtuigd te zijn en toch goed te voorzien hoe zaken in de wereld samenhangen.
 117. Je ongekende vermogen om te herkennen hoe elke breintype probeert om de situatie te domineren.
 118. Je ongekende vermogen om grootst te dromen door los te laten wat je denkt dat haalbaar en realistisch is.
 119. Je ongekende vermogen om een “magische saus” formule te herkennen en te voorkomen dat je daardoor wordt opgelicht.
 120. Je ongekende vermogen om de juiste leraar, trainer of coach aan te trekken.
 121. Je ongekende vermogen om op de juiste manier goede bronnen te gebruiken.
 122. Je ongekende vermogen om open te staan voor ervaringen wanneer dat het beste uitkomt en open te staan voor redeneringen wanneer dat het beste past.
 123. Je ongekende vermogen om een TAZ, een tijdelijke autonome zone, te maken of te vinden.
 124. Je ongekende vermogen om bewijs en data op de juiste wijze te wegen.
 125. Je ongekende vermogen om je innerlijke schoonheid naar buiten te laten stralen.
 126. Je ongekende vermogen om groepsdruk te weerstaan.

Zes ABC-NLP technieken om nee te zeggen, grenzen aan te geven en assertiever te worden

Joost van der Leij

Op NLP TV op Twitch beantwoord ik met grote regelmaat dit soort interessante vragen over NLP. Mocht je zelf een vraag hebben of het initiatief van NLP TV willen ondersteunen, dan is het enige dat je hoeft te doen: mij op Twitch volgen! Want hoe meer mensen mij op Twitch volgen hoe meer ik mij gemotiveerd voel om dit soort video’s te maken. Dus kom erbij en neem al je vrienden, kennissen en collega’s die NLP ook leuk vinden mee!

loading videos
Loading Videos...

Dionne Kielman – Amsterdam

Wie ben ik? Dionne Kielman (02-01-1967).

Dol op reizen, koken, tuinieren, klussen en creatief bezig zijn. ABC NLP-mastercoach (getraind door Joost van der Leij en gecertificeerd door Richard Bandler), Teaching excellence certificaat (Kate Benson) hypnotherapeut, kleurcoach en creatief therapeut. Geïnteresseerd in psychosomatiek, wetenschappelijk bewezen therapieën en oude wijsheden. Ervaringsdeskundige op vele gebieden. Ik kijk naar de mens achter het gedrag en ben zeer gemotiveerd mijn cliënten de hulp te bieden die zij verdienen; En dat is natuurlijk het beste!

Continue reading “Dionne Kielman – Amsterdam”

Wanneer mag ik mijzelf ABC-NLP coach of ABC-NLP trainer noemen?

Wanneer je ABC-NLP coach bent, mag je dit logo gebruiken.

Wanneer je ABC-NLP trainer bent, mag je dit logo gebruiken.

Om jezelf ABC-NLP coach of ABC-NLP trainer te mogen noemen en vermeld te worden op de ABC-NLP website, is het volgende nodig:

 1. Het behalen van het Licensed NLP Master Practitioner™ certificaat voor ABC-NLP coach dan wel het Licensed NLP Trainer™ certificaat voor ABC-NLP trainer.
 2. Het met goed gevolg deelnemen aan of de opleiding Toegepaste Gedragsanalyse, of de opleiding Invloed Vergroten of de Advanced NLP Master Practitioner.

Dat er twee voorwaarden zijn, is erin gelegen dat ABC-NLP uit twee delen bestaat, namelijk: Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) en toegepaste gedragsanalyse. De opleiding Toegepaste Gedragsanalyse, de opleiding Invloed Vergroten en de Advanced NLP Master Practitioner bevatten alle drie meer dan genoeg van het ABC-model om dit mogelijk te maken.

De tweede reden is dat ABC-NLP coaching en ABC-NLP training aantoonbaar beter werkt, dan reguliere NLP zoals uit dit onderzoek blijkt:

Mocht je al wel NLP trainer of NLP Master Practitioner zijn, maar nog geen certificaten van The Society of NLP® van Richard Bandler hebben, dan is er de ABC-NLP nascholing om deze certificaten alsnog te behalen.

Drie sporen voor het ABC-model goed in je vingers te krijgen

In totaal zijn er drie verschillende mogelijkheden om het ABC-model je eigen te maken:

Spoor 1 (theoretisch): de NLP Advanced Master Practitioner

Voor het theoretische spoor is er de Licensed NLP Advanced Master Practitioner™ opleiding. Dit is een zevendaagse opleiding waarbij je naast toegepaste gedragsanalyse, ook de wetenschappelijke en filosofische basis van ABC-NLP krijgt. Dit houdt in:

 • Dag 1: Wat is wetenschap? Wat is NLP? Wat is toegepaste gedragsanalyse?
 • Dag 2: De zeven stappen van het behandelingsprotocol van toegepaste gedragsanalyse: Antecedenten, Behavior & Consequenties.
 • Dag 3: Geschiedenis van NLP en toegepaste gedragsanalyse: Introspectionisme, Behaviorisme en Cybernetica. Met onder andere het TOTE-model.
 • Dag 4: De breintypen van Cybernetic Big Five Theory en de relatie met het ABC-model.
 • Dag 5: Taalfilosofie met onder andere onbekende vooronderstellingen, samenhang van NLP en waarom de NLP basisvooronderstellingen zijn wat ze zijn.
 • Dag 6: Echt wiskundig modelleren met Bayesiaanse netwerken.
 • Dag 7: De enige praktische dag met alle ABC-NLP versies van standaard NLP technieken zoals zwart/wit terugspoeltechniek en tijdlijnen.

Na het volgen van de Licensed NLP Advanced Master Practitioner™ opleiding krijg je het  Licensed NLP Advanced Master Practitioner™ certificaat van The Society of NLP® van Richard Bandler met oorspronkelijke handtekening van Richard Bandler als bewijs dat je NLP op een hoog niveau doorgrondt. Je wordt ook uitgenodigd om een artikel te schrijven naar aanleiding van wat je in de opleiding hebt geleerd. Tijdens en na de opleiding word je hierin begeleid. Wanneer er genoeg artikelen zijn, worden ze gepubliceerd in The Protoscientific Journal of Neuro-Linguistic Programming.

Spoor 2 (praktisch & zakelijk): de opleiding Invloed Vergroten

Het tweede spoor is de zevendaagse opleiding Invloed Vergroten. Deze opleiding volgt de zeven stappen van het protocol van de toegepaste gedragsanalyse in de vorm van Organizational Behavior Management:

 • Dag 1: ABC Awareness sessie plus stap 1 van het OBM protocol: je grote doel bepalen met specificeren.
 • Dag 2: Breintypen en het ABC-model deel 1 plus stap 2 van het OBM protocol: meten.
 • Dag 3:  Breintypen en het ABC-model deel 2 plus stap 3 van het OBM protocol: ABC-analyse.
 • Dag 4: Breintypen en het ABC-model deel 3 plus stap 4 van het OBM protocol: feedback.
 • Dag 5: Hypnotische taalpatronen deel 1 plus stap 5 van het OBM protocol: subdoelen stellen.
 • Dag 6: Hypnotische taalpatronen deel 2 plus stap 6 van het OBM protocol: positief bekrachtigen.
 • Dag 7: Hypnotische taalpatronen deel 3 plus stap 7 van het OBM protocol: evalueren en bijsturen.

Spoor 3 (praktisch en gericht op het oplossen van individuele problemen): de opleiding toegepaste gedragsanalyse

De opleiding toegepaste gedragsanalyse bestaat uit één volle dag en vier terugkommiddagen. Tijdens deze dagen begeleid je al een of meerdere cliënten en gebruik je positieve bekrachtiging om hen meer op een gewenste manier te laten gedragen en minder op een ongewenste manier. Ook hier wordt het protocol van toegepaste gedragsanalyse gebruikt:

 • Stap 1: specificeren van gewenst gedrag en ongewenste gedrag.
 • Stap 2: meten gewenst en ongewenst gedrag.
 • Stap 3: met een ABC-analyse een functionele analyse maken van de vraag waarom er te weinig gewenst gedrag is en teveel ongewenst gedrag.
 • Stap 4: Met behulp van feedback inzicht geven in waarom mensen teveel ongewenst gedrag vertonen en te weinig gewenst gedrag.
 • Stap 5: Subdoelen stellen. Samen bepaal je hoe je een uitdagend maar makkelijk te halen schema kan maken om meer gewenst gedrag te krijgen en minder ongewenst gedrag.
 • Stap 6: Positief bekrachtigen. Samen bepalen wat goede positieve consequenties zijn voor wanneer iemand zich gewenst gedraagt.
 • Stap 7: Evalueren en bijsturen. Mocht het gewenste gedrag niet genoeg toenemen, dan debug je als het ware het bovenstaande proces om te ontdekken hoe alles kan worden geoptimaliseerd.

Aanvragen gratis en vrijblijvend verkennend gesprek

Logistieke details van alle drie de opleidingen:

 • Locatie: NLP.amsterdam
 • Adres: Binderij 7-L, 1185 ZH Amstelveen
 • Tijden 10 tot 17 uur.
 • Data, zie onderstaand formulier.

Omdat we rekening houden met eventuele overlap tussen de bovenstaande programma’s dan wel bestaande hiaten, wordt elk programma aangepast aan de individuele deelnemer. Om te bepalen wat je precies wel en wat niet hoeft, spreken we eerst een keer af om een en ander te overleggen. Dit kan via de telefoon, Zoom of langskomen bij ons in Amstelveen. Wanneer je interesse hebt, vul dan het onderstaande formulier in en dan maken we een afspraak:

Met dit formulier vraag je gratis en geheel vrijblijvend verkennend gesprek aan.

Data van de eerst volgende openbare opleidingen zijn: 


Invloed Vergroten: 30 jun, 1 & 22 sep, 20 okt, 17 nov & 15 dec 2022


Advanced NLP Master Practitioner: 26 okt, 23 nov, 21 dec 2022, 25 jan, 22 feb & 22 maart 2023


Toegepaste Gedragsanalyse: 13 oktober (van 10 tot 17 uur), 10 november (van 14 tot 17 uur), 8 december (van 14 tot 17 uur) 2022 en 19 januari (van 14 tot 17 uur) & 16 februari (van 14 tot 17 uur) 2023

We respect your email privacy