ABC-NLP infodag

ABC-NLP is de nieuwste versie van Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP). Door NLP te combineren met het ABC-model uit de Toegepaste Gedragsanalyse (bekend van de gedragstherapie uit Cognitieve Gedragstherapie) heeft NLP een wetenschappelijke basis gekregen die het mogelijk maakt om NLP aan twee Nederlandse universiteiten te onderwijzen. Om ABC-NLP bekender te maken, organiseren we de ABC-NLP infodag.

Deze dag bestaat uit twee delen. ‘s Ochtends gaan we diep in op het ABC-model en hoe het ABC-model ons gedrag beïnvloedt. De A van het ABC-model staat voor Antecedenten. Antecedenten zijn alles wat aan het gedrag voorafgaat of wat nodig is om het gedrag mogelijk te maken. Je kan bijvoorbeeld alleen telefoneren als je een telefoon hebt. Dus een telefoon is een Antecedent voor telefoneren. Wat je met NLP doet, zijn voornamelijk Antecedenten. De B staat voor Behavior. Dit is het externe waarneembare gedrag. Qua gedrag willen we ongewenst gedrag verminderen en gewenst gedrag laten toenemen. De C staat voor Consequenties. Consequenties zijn alles wat er gebeurt nadat iemand zich gewenst of ongewenst heeft gedragen.

Veel wetenschappelijk onderzoek laat zien dat de Consequenties verreweg de grootste impact hebben op ons toekomstige gedrag. Wanneer ons gedrag positieve Consequenties heeft, dan is de kans groot dat we in de toekomst er meer van gaan doen en als op ons gedrag negatieve Consequenties volgen dan is de kans groot dat we er minder van gaan doen. Dat Consequenties veel meer invloed op ons brein hebben dan Antecedenten is de reden dat ABC-NLP zoveel beter werkt dan reguliere NLP.

Vandaar dat we tijdens de ochtend van de ABC-NLP infodag leren om te denken in termen van Consequenties wanneer we gedrag willen veranderen, in plaats van in termen van Antecedenten.

In de middag gaan we aan de slag met de zwart/wit terugspoeltechniek. Dit is een van de NLP basistechnieken van het eerste uur. Alleen gaan we tijdens de ABC-NLP infodag een aantal nieuwe varianten leren door het ABC-model met deze techniek te combineren. Normaal gesproken gebruik je de zwart/wit terugspoeltechniek om ellende uit het verleden te neutraliseren of zorgen over de toekomst weg te nemen en te vervangen door een toekomstvisie die vertrouwen geeft. Tijdens de ABC-NLP infodag leer je echter hoe je de zwart/wit terugspoeltechniek combineert met het ABC-model zodat je leert om:

 • Gewenst gedrag wat je vroeger deed, maar mee bent opgehouden weer te activeren.
 • Ongewenst gedrag wat in het verleden is beloond te veranderen, zodat je ermee stopt.
 • Gewenst gedrag waarvan je verwacht dat het lastig wordt om in de toekomst te blijven doen (zoals bijvoorbeeld goede voornemens) toch vol te blijven houden.
 • Ongewenst gedrag waarvan de kans groot is dat je dat in de toekomst toch weer gaat doen, te stoppen.

Logistieke details ABC-NLP infodag

 • Logistieke details:
 • Aantal dagen: 1
 • Data: zie het onderstaande formulier
 • Tijden: 10 tot 17 uur
 • Locatie Amstelveen: NLP.amsterdam, Binderij 7-L, 1185 ZH Amstelveen
 • Locatie Eindhoven: Oude Raadhuis, ‘t Hofke 15, 5641 AH Eindhoven
 • Tarief: 97
 • Lesmateriaal: bij de ABC-NLP infodag krijg je gratisHet ABC-NLP Handboek (55 euro in de boekhandel). 
 • Na deelname aan de ABC-NLP infodag krijg je 25 euro korting wanneer je je inschrijft in de ABC-NLP Practitioner.
 • inschrijven is 100% veilig want je kan tot 24 uur van tevoren geheel kosteloos per email annuleren.

Omdat dit een introductiedag is, is er een geweldig aanbod. Het tarief voor deze dag is slechts 97 euro. Bovendien krijgen alle deelnemers een gratis exemplaar van Het ABC-NLP Handboek dat in de winkel 55 euro kost. Op die manier kan je alles goed nalezen nadat je met de ABC-NLP infodag hebt meegedaan. Kortom, schrijf je vandaag nog in voor deze bijzondere dag en leer de nieuwste versie van ABC-NLP. Wanneer je mee wil doen, kies dan waar je deze dag wil doen en wanneer en vul het formulier in om je plek tijdens de ABC-NLP infodag veilig te stellen. Inschrijven is 100% veilig want je kan tot 24 uur van tevoren geheel kosteloos per email annuleren als je onverhoopt niet kan. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Open chat
Hoi,

Leuk om van je te horen. Wanneer je me laat weten wat ik voor je kan doen, dan ga ik zo snel als mogelijk voor je aan de slag.

met vriendelijke groet,

Joost