Grip op verleden en toekomst met de zwart/wit terugspoeltechniek

Je herinneringen en je toekomstverwachtingen zijn vooral een kwestie van verbeelding. Je ziet weer beelden van vroeger of je stelt je voor hoe de toekomst eruit komt te zien. Negatieve beelden uit het verleden of over de toekomst, leveren meestal een slecht gevoel op. Om die reden is het goed wanneer je met NLP leert om zulke negatieve beelden te neutraliseren zodat je er geen last meer van hebt. Voor de toekomst geldt dan nog eens dat je ze het beste kunt vervangen door positieve beelden die vertrouwen in de toekomst geven.

Daar komt bij dat je onbewustzijn beelden over de toekomst opvat als een instructiefilm. Het onbewuste gaat ervan uit dat wanneer jij je bepaald gedrag van jezelf in de toekomst verbeeldt, het kennelijk de bedoeling is om dat gedrag ook daadwerkelijk in de toekomst te doen. Dat betekent dat als je je in de toekomst ongewenst gedrag ziet vertonen, dat je de kans vergroot dat je dat gedrag ook juist gaat doen. Tijdens de ABC-NLP Practitioner leer je hoe je dit voorkomt en juist het tegenovergestelde doet: je onbewustzijn van tevoren te programmeren juist het gewenste gedrag te doen.

Tenslotte leer je – en dit is uniek voor de ABC-NLP Practitioner – hoe je met NLP en het ABC-model negatieve conditioneringen uit het verleden kan doorbreken en hoe je van tevoren positieve conditioneringen voor in de toekomst kan opbouwen.