Event description

Er zijn drie manieren waarop ons brein leert (zie de video hierover aan de zijkant). Alle drie de manieren gaan ervan uit dat ons brein een blanco leermachine is. Dat is onmogelijk omdat ons brein voortkomt uit de evolutie en alles wat uit de evolutie komt reeds is gespecialiseerd. Dus ook ons brein. Dat ons brein reeds gespecialiseerd is, betekent dat we vanaf onze geboorte al specifieke evolutionaire gedragspatronen hebben. Deze evolutionaire gedragspatronen zijn aangeboren.

Je hele leven zal je dus met grote regelmaat deze evolutionaire patronen in je gedrag tegenkomen. Om die reden is het cruciaal dat iedereen erachter komt welke evolutionaire gedragspatronen bij zijn of haar brein horen. Bij het ontwikkelen van ABC-NLP, de wetenschappelijke versie van NLP, samen met het Aubrey Daniels Research Institute for Behavior Analysis (ADRIDA), hebben we ook het Neurogram® model wetenschappelijk onderbouwd. Dit doen we met Cybernetic Big Five Theory (CBFT).

CBFT is de neurowetenschappelijke onderbouwing van de evolutionaire gedragspatronen die voortkomen uit je brein. Het Neurogram® is de gemakkelijkste, meest concrete en meest bruikbare manier om je CBFT eigen te maken. Om die reden organiseren we met regelmaat een Neurogram® Awareness sessie zodat steeds meer mensen de essentiële kennis over hun breintype ontdekken. Meestal wordt er niet over breintype gesproken, maar over een persoonlijkheidstype, maar het neurowetenschappelijk werk rond CBFT laat zien dat wat wij persoonlijkheid noemen feitelijk evolutionaire gedragspatronen zijn.

Tijdens de twee uur durende Neurogram® Awareness sessie gaan we in het eerste uur het volgende doen:

  1. Testen welk type jouw brein heeft.
  2. Uitleggen wat dit betekent voor hoe je je emotioneel en intellectueel gedraagt.
  3. Je leert hoe je stress-signalen vroegtijdig kunt herkennen, nog lang voordat je de stress voelt en hoe je dan door je gedrag te veranderen ervoor kan zorgen dat je meer ontspant.
  4. Je leert wat je grootste, maar tevens ook best verstopte valkuil is en hoe je die kan omzeilen zodat je meer geluk in je leven krijgt.

Het tweede uur gaan we dieper in op het onderliggende CBFT model. Dan leer je:

  1. Wanneer jouw brein type sociaal is en wanneer meer individualistisch.
  2. Wanneer je spontaan bent en wanneer juist doelmatig.
  3. Of je meer open staat voor ervaringen of voor redeneringen.
  4. Wanneer je roekeloos bent of juist risicomijdend.

Na afloop krijgen alle deelnemers een gratis exemplaar van mijn boek “Het Neurogram®” ter waarde van 16.95 euro. Hier zijn de logistieke details van de Neurogram® Awareness sessie:

 

Datum: zie formulier hieronder.

Tijden: van 14 tot 17 uur.

Tarief: 20,- euro.

Locatie: NLP.amsterdam, Binderij 7-L, 1185 ZH Amstelveen

 

Wanneer je mee wilt doen aan deze prachtige awareness sessie, schrijf je dan in met het onderstaande formulier. Inschrijven is 100% veilig want je kunt altijd tot 24 uur van tevoren geheel kosteloos annuleren.

Register